Løpehjul

Tredemølle for katter 🏃‍♂️ Litt ekstra mosjon i hverdagen 🏃‍♀️

Hvordan kan jeg lære katten å bruke løpehjulet

Det er flere som spør oss hvor vi har kjøpt løpehjulet vårt og hvordan vi har fått kattene til å bruke det 😀 Se mer på Kattifisering for info om hjulet. Blue, som pryder toppen her, var 5år når hun fikk hjulet sitt ❤️


Jeg har sett annonser hvor folk selger hjulene sine fordi kattene ikke gidder bruke dem... "Kjøpt for en mnd siden", eller blitt stående et år og "katten har aldri gått i det", er tekster tatt ut ifra annonser jeg har sett. Spørsmålet jeg da stiller meg er hvor stor innsats eier har lagt inn for at løpehjulet skulle bli en hit? 🤔

Når du kommer hjem med leke til katten din, så legger du den vel ikke bare i en krok, og tenker at katten brått finner den av seg selv? Jeg tror de aller fleste pakker den entusiastisk ut, og vifter iherdig med den fremfor nesa på katten og kaster den bortover gulvet 🤪🤩 Og slik fatter katten interesse for nye leker !

Så må vi innvie nye møbler også🙃

For det første er enkelte katter litt sarte for nye ting som ikke lukter av dem og det må innvies med dems lukt før det er akseptert i hjemmet. Det kan jo faktisk ta alt i fra en dag til noen uker... Jo mer dere er i nærheten av hjulet jo kortere tid tar det❤️ Et tips kan være å ta en sokk, sett den på hånda di, gni den over katten, helst over dens luktkjertler (rundt haken og ørene) og gni på hjulet. Da får du raskt kattens lukt over på hjulet og katten vil raskere akseptere hjulet som en del av husets inventar. 


Så må katten bli vant til ustødig underlag, og katten må lære seg noe nytt.. Faktisk flere nye ting... Det er ikke bare å løpe i hjulet 😋

Katten skal lære å gå inn på noe som vugger, da må den klare å holde balanse. Den må lære at det går fremover når den selv begynner å gå og at den selv bestemmer tempo. Den må forstå at det ikke er skummelt, selv om hjulet vugger. Den må også lære seg å bremse hjulet... Katten må lære å bruke kroppen til å styre hjulet etter sitt eget ønske. Etterhvert vil katten også lære seg å hoppe ut av hjulet i fart, en perfekt avstigning.

Så - ikke bare bare å hoppe inn og løpe altså...

Å støtte dyret er viktig. Sett deg gjerne ned ved hjulet på nivå med katten. Finn ut hvilke sittestilling som passer din katt for at de skal føle seg trygg. Ved siden av hjulet eller foran. Mange korte økter pr dag vil gi best resultat.

I starten er det kanskje nok at katten får gå med en eller to poter inn i hjulet for å kjenne på at det vugger 🙂 Bruk ros og godis. La katten kjenne på og bli kjent med vuggingen først.

Om du videre bruker fjærleke eller godis til å lokke de inn i hjulet må du kjenne din katt. Men husk å ros masse og gi de tid!❤️

Om du styrer hjulet for dem, lærer de raskere hvordan de skal bruke kroppen for å bremse og det er viktig at de har klar bane til å hoppe ut om farten blir høy 😃 Trygge dyret hele veien.

Vær oppmerksom på løpsmønstret og hjelp de underveis slik at opplevelsen blir best mulig i starten 😺🐾

I videoene under ser du noen snutter av hvordan innlæring og prosess har vært for både katter og hunder her hos oss 😃👌

Potemor har lært seg hjulet

Jeg hjelper fortsatt til med bremsing av hjulet, se hvordan hun bruker kroppen!

Potemor tar sin første tusletur alene i hjulet 🥳

Simba sin første tur i hjulet

Innlæring med hund

Valper, ungkatter, unghunder, voksne katter eller voksne hunder. Innlæringen blir den samme! Masse ros og trygging :)

Jobb mange korte økter, lett gradvis på din håndtering av hjulet ettersom dyrets mestring.

Valper i hjulet

Litt hjelp og støtte i starten.. Og plutselig løper de alene 🥳

Erfaren løper med perfekt avstigning🥳

Vis oss din aktive pusur❤️